ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

/ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
viografiko-karanikas

Ο γενικός χειρουργός Dr. Μιχαήλ Απ. Καρανίκας MD, MSc, PhD είναι Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έχει εξειδικευτεί στη χειρουργική ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος, στο τμήμα Γενικής Σπλαγχνικής και Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χαϊδελβέργης (Universitätsklinikum Heidelberg Klinik für Allgemein-, Viszeral- und Transplantationschirurgie). Επίσης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ενδοκρινική Χειρουργική (Θυρεοειδούς – Παραθυρεοειδούς).

Το επιστημονικό του έργο είναι πλούσιο και περιλαμβάνει, πέρα από την καθημερινή εκπαίδευση ειδικευόμενων και φοιτητών στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Δ.Π.Θ., τη συμμετοχή σε περισσότερα από 100 συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με 95 ανακοινωμένες εργασίες, καθώς και την πραγματοποίηση περισσότερων από 20 εισηγήσεων σε Στρογγυλές Τράπεζες.

Επιπλέον, ο γενικός χειρουργός Dr. Μιχαήλ Απ. Καρανίκας έχει συμμετάσχει σε πλήθος κλινικών μελετών, είναι reviewer σε διεθνή περιοδικά, ενώ έχει δημοσιεύσει 28 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, που περιλαμβάνονται στο Pubmed και στο Scopus.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής.